FIRST-LEGO-LEAGUE-ANTWERPEN

ONTDEK EN ONTWIKKEL
JOUW CREATIVITEIT

Voor de FIRST® LEGO® League Antwerpen Challenge ontwikkelen kinderen van 9 t/m 15 jaar hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn ze op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie.

WAT?

FIRST® LEGO® League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. De FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

UITDAGING

Het thema is SuperPowered.
De meesten van ons gaan ervan uit dat we altijd en overal "onze batterijen kunnen opladen".

Maar hoe wordt onze energie eigenlijk opgewekt, opgeslagen, gedistribueerd en verbruikt? Hebben we altijd genoeg energie beschikbaar?

Hoe kan de toekomst van energieopwekking en energieverbruik eruitzien? Dat is waar het seizoen 2022/23 om draait.

MEEDOEN

Je kunt aan de FIRST® LEGO® League Challenge deelnemen met een school, een klas of een jeugdvereniging, maar ook met een groep bestaande uit vrienden, en familie- of teamleden. Technische kennis is hiervoor niet nodig. Het lesmateriaal begeleidt de docent/coach en de teams door het hele programma tot aan de finale. Dit kan een klasfinale of schoolfinale zijn, maar uiteindelijk ook een regionale of zelfs de Benelux finale.

First Lego League - Antwerpen

Kick-Off: vrij 7 okt 2022

Karel de Grote Hogeschool
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

FINALE: vrijdag 10 februari 2023

Karel de Grote Hogeschool
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

Jongeren inspireren door hands-on STEM-leren

FIRST LEGO League is de meest toegankelijke, begeleide wereldwijde robotica-competitie, die studenten en docenten helpt om samen een betere toekomst op te bouwen. FIRST LEGO League is een van de drie programma’s die worden aangeboden door FIRST, een wereldwijde robotica-gemeenschap die studenten over de hele wereld bereikt.

FLL-Discover

Dit speelse inleidende STEM-programma wekt de natuurlijke nieuwsgierigheid van jonge leerlingen op en bouwt hun leergewoonten op met praktische activiteiten in de klas en thuis met behulp van LEGO ® DUPLO ® -stenen.

FLL-Explore

In Explore concentreren teams van leerlingen van 6 tot 10 jaar zich op de grondbeginselen van techniek terwijl ze problemen uit de echte wereld onderzoeken, leren ontwerpen en coderen en unieke oplossingen creëren die zijn gemaakt met LEGO-stenen en mogelijk gemaakt door LEGO® Education SPIKE Essential.

FLL-Challenge

Vriendschappelijke competitie vormt de kern van Challenge, aangezien teams van leerlingen van 9-16 zich bezighouden met onderzoek, probleemoplossing, coderen en engineering – het bouwen en programmeren van een LEGO-robot die de missies van een robotgame navigeert.

FIRST ® Robotics Competition

FIRST-Robotics-Competition

Onder strikte regels en beperkte tijd en middelen, worden teams van middelbare scholieren uitgedaagd om industriële robots te bouwen om een ​​moeilijk veldspel te spelen in samenwerking met andere teams, terwijl ze ook geld inzamelen om hun doelen te bereiken, een team “merk” ontwerpen en het bevorderen van respect en waardering voor STEM binnen de lokale gemeenschap.

FIRST ® Tech Challenge

FIRST  Tech Challenge-studenten leren denken als ingenieurs. Teams ontwerpen, bouwen en coderen robots om in alliantievorm te strijden tegen andere teams. Robots zijn gebouwd op een herbruikbaar platform, aangedreven door Android-technologie, en kunnen worden gecodeerd met behulp van verschillende niveaus van op Java gebaseerde programmering.

FIRST LEGO LEAGUE inspireert generaties wereldburgers!

0
LANDEN
0 k +
DEELNEMERS
0 +
EVENTS

Inschrijven

Inschrijven kost 290 euro. (inclusief € 150 inschrijfgeld en € 140 voor de Challenge set.)
Om deel te nemen heb je minimaal 1 set nodig!

DOE MEE!

Laat hier je contactgegevens achter, wij contacteren u en regelen alle formaliteiten voor u.

organisatie door

netwerk

ONZE PARTNERS!

Met dank aan onze partners!

ATS-Groep Merelbeke
Accent Jobs
rato education

Kick-Off

ma 10 okt 2022
Karel de Grote Hogeschool
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

TRAINEN

Train je team van oktober 2022 t.e.m. januari 2023

SUPPORT

Heb je extra hulp of coaching nodig? Neem dan contact met ons op via info@fluxlab.be!

FINALE

vrijdag 10 febr 2022 v. a. 10u
Karel de Grote Hogeschool
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN