FIRST LEGO LEAGUE GENT logo

ONTDEK EN ONTWIKKEL
JOUW CREATIVITEIT

Voor de FIRST® LEGO® League Gent Challenge ontwikkelen kinderen van 9 t/m 15 jaar hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn ze op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie.

WAT?

FIRST® LEGO® League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. De FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

UITDAGING

Het thema is CARGO CONNECT.
Transport brengt ons vooruit - het beïnvloedt economieën, overbrugt culturen en maakt ons allemaal meer wereldwijd met elkaar verbonden. In het CARGO CONNECTS seizoen zullen deelnemers hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om de wereld van transport te ontdekken. Hoe wordt vracht vervoerd, gesorteerd en afgeleverd op de plaats van bestemming?

MEEDOEN

Je kunt aan de FIRST® LEGO® League Challenge deelnemen met een school, een klas of een jeugdvereniging, maar ook met een groep bestaande uit vrienden, en familie- of teamleden. Technische kennis is hiervoor niet nodig. Het lesmateriaal begeleidt de docent/coach en de teams door het hele programma tot aan de finale. Dit kan een klasfinale of schoolfinale zijn, maar uiteindelijk ook een regionale of zelfs de Benelux finale.

Kick-Off: woe 13 okt 2021

ATS n.v.
Karel de Roosestraat 15
9820 Merelbeke

FINALE: zaterdag 12 febr 2022

Vanaf 10u - locatie nog te bepalen.

Jongeren inspireren door hands-on STEM-leren

FIRST LEGO League is de meest toegankelijke, begeleide wereldwijde robotica-competitie, die studenten en docenten helpt om samen een betere toekomst op te bouwen. FIRST LEGO League is een van de drie programma’s die worden aangeboden door FIRST, een wereldwijde robotica-gemeenschap die studenten over de hele wereld bereikt.

FIRST LEGO LEAGUE inspireert generaties wereldburgers!

0
LANDEN
0 k +
DEELNEMERS
0 +
EVENTS

Inschrijven

Inschrijven kost 290 euro. (inclusief € 150 inschrijfgeld en € 140 voor de Challenge set.)
Om deel te nemen heb je minimaal 1 set nodig!

Kom met je Team op 9 febr naar de FINALE en krijg €200 terug!

DOE MEE!

Laat hier je contactgegevens achter, wij contacteren u en regelen alle formaliteiten voor u.

organisatie door

netwerk

ONZE PARTNERS!

Met dank aan onze partners!

ATS-Groep Merelbeke
Accent Jobs
vives
Provincie Oost-Vlaanderen
unizo
rato education

Kick-Off

woe 13 okt 2021
ATS n.v.
Karel de Roosestraat 15
9820 Merelbeke

TRAINEN

Train je team van oktober 2021 t.e.m. januari 2022

SUPPORT

Heb je extra hulp of coaching nodig? Neem dan contact met ons op via info@fluxlab.be!

FINALE

zaterdag 12 febr 2022 v. a. 10u - locatie nog te bepalen

Share This