Ontdek wat je allemaal kunt beleven tijdens onze Paaskampen

Bootcamp Digital Fabrication

Tijdens dit kamp dompelen we je drie dagen onder in de wereld van de digitale fabricatie. Je maakt kennis met game design en programmeren, zowel op een gewone computer als met een Virtual Reality-opstelling; je maakt een elektronische dobbelsteen en leert zo solderen, een arduino (microcontroller, een soort mini-computer) instellen; je zet je eerste stappen in het vliegen met drones en verkent de verschillende toepassingen ervan; je ontwerpt en drukt je eigen t-shirt en maakt een eigen project met een 3D-printer en een lasercutter. Als afsluiter printen we onze eigen pannenkoeken (ja, dat heb je goed gelezen)!

leeftijd: 10-14 jaar [afwijkingen mogelijk, graag afstemmen via pascal@fluxlab.be]
niveau : geen ervaring vereist, zeker uitdagend genoeg voor kinderen met wat voorkennis
plaats: het FluxLab Digital Fabrication Bootcamp gaat op 8, 9 en 10 april zowel door in ons FluxLab Atelier in Merelbeke als in het gloednieuwe FluxLab Science Arts Design in Evergem. Goed opletten welke locatie je kiest bij de inschrijving dus!
docenten: Mathias Van Eesbeek, Wouter De Greve, Jelle Vandewiele, David Van Ballaer, Pascal Vanhoecke

 

LEGO Roboticakamp Introductie (niv 0-1-2) & Masterclass (niv 3 en 3+)

Tijdens de tweede week van de Paasvakantie gaan we de robot-toer op! Met verschillende educatieve Lego-pakketten (Lego Simple Machines, Lego Powered Machines, Lego Wedo en Lego Mindstorms) verkennen we de wereld van de intelligente machines. Na een aantal verkenningsprojecten met simpele machines, aangestuurd door 1 computer in combinatie met aparte sensoren, combineren we na verloop van tijd verschillende machines en laten deze met elkaar samenwerken om zo tot een complexer resultaat te komen.

leeftijd: 10-14 jaar [afwijkingen mogelijk, graag afstemmen via pascal@fluxlab.be]
niveau: Dit kamp is zowel voor absolute beginners, instappers met een beetje ervaring als doorwinterde Lego Wedo- en Mindstorm-gebruikers geschikt. Naargelang het niveau en de samenstelling van de groep worden de projecten anders ingedeeld door onze docenten.
plaats: FluxLab Atelier, Potaardeberg 59, 9820 Merelbeke

docenten: Tom Boterberg, Arno De Martelaere, Pascal Vanhoecke

OPENING FLUXLAB EVERGEM

Het gloednieuwe Fluxlab Science Arts & Design bevindt zich in de gebouwen van het GO Einstein Atheneum campus Evergem.
Hofbilkstraat 21
9940 Evergem

Noteer 23 maart 2019 in uw agenda! En hou u klaar om het Fluxlab Evergem te ontdekken.

Tel samen met ons af tot het paaskamp.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)