Nascholing: Opleiding LEGO Education materiaal

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.12″]

Het LEGO Education-materiaal vormt al vele jaren een vaste waarde binnen STEM-onderwijs. De ontwikkelaars bewijzen bij elke nieuwe versie dat ze een nauw contact onderhouden met de professionals uit het onderwijsveld – de bijsturingen en aanpassingen van de producten spreken hier voor zich. Omwille van dit succes namen we het initiatief om een uitgebreide opleidingssessie te organiseren die een aantal nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden van het materiaal belicht. De grote behoefte aan nascholingen rond dit thema binnen de Oost-Vlaamse regio zette ons aan om deze keer voor Gent als uitvalsbasis te kiezen.

Deze opleiding is bedoeld voor leerkrachten die met LEGO Education materiaal werken of willen werken.
We focussen daarnaast op deze collega’s die in hun school een coördinerende rol opnemen of willen opnemen. Ook leerkrachten die in de toekomst intensiever met de producten aan de slag willen gaan komen ruim aan bod.

De opleiding zal worden gegeven door ervaren docenten van Hogeschool PXL en Hogeschool VIVES. Op die manier

Op de eerste dag ligt de focus voornamelijk op STEAM in de kleuter- en lagere school.
Tijdens de tweede dag leggen we de nadruk meer op STEAM voor de 3de graad van de lagere school en de eerste graad van het middelbaar – en dit met bijzondere aandacht voor computationele vaardigheden. 

Beide dagen kunnen samen of apart gevolgd worden.

Kernthema’s: STEM, computationeel denken, studieloopbaanbegeleiding, overgang BaO-S.O.
Doelgroep
: onderwijspersoneel – leraren, coördinatoren, beleidsmedewerkers STEM, directies scholen, scholengroepdirecties
Locatie: Zaal Polaris – Scholengroep Gent, Schoonmeersstraat 26 9000 Gent
Datum: 18 november 2021 (BaO) & 19 november 2021 (S.O.)

[/et_pb_text][et_pb_button _builder_version=”3.19.12″ button_text=”Inschrijven!” button_url=”https://fluxlab.be/product/nascholing-opleiding-lego-education-materiaal/” /][et_pb_image _builder_version=”3.19.12″ src=”https://fluxlab.be/wp-content/uploads/2021/08/lego-fluxlab.jpg” /][et_pb_button _builder_version=”3.19.12″ button_text=”Inschrijven!” button_url=”https://fluxlab.be/product/nascholing-opleiding-lego-education-materiaal/” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]